Friskolen sagde det med blomster

Første skoledag er altid noget særligt. For de fleste betyder det, at hverdagen med kammerater og undervisning genoptages – og for en mindre flok nye elever i børnehaveklassen er det selve dørtærsklen til ti års skolegang. På Thyholm Friskole blev en del af dagen brugt på fælles samling for elever, forældre og lærere, som under hyggelige former sang skoleåret i gang med ”I østen stiger solen op” og spiste rundstykker. Rundt om på bordene stod vaser med blomster, men den største buket havde skoleleder Svend Schrøder taget med hjemme fra sin have.

”Nu må I allesammen hjælpe mig med at tælle,” opfordrede Svend Schrøder, idet han omhyggeligt tog den ene blomst efter den anden fra sin store buket og satte i mindre vaser: Én buket for hver af skolens klasser. Én blomst for hver enkelt elev. ”Der er 48 blomster her – og jeg kan love jer, at ikke to af dem er ens. Sådan har jeg det osse, når jeg tænker på jer: I er allesammen dejlige, og hver enkelt af jer er noget unikt. Der er nemlig heller ikke to af jer, der er ens – I er allesammen forskellige,” sagde skolelederen, som lod det skinne klart igennem, at han glædede sig over at kunne se ud over den herlige ”buket”, som skolens i alt 48 elever udgør. I år kunne friskolen sige velkommen til fem ny elever, fire i børnehaveklassen og én i sjette klasse.

OBS: Snart sker der noget stort. Det sker for alle. Det sker i høst. Det sker på Thyholm Friskole… Klik dig ind på kalenderen i spalten til højre og find lørdag 22. september!

THYHOLM FRISKOLE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *